دانشگاه ادیان و مذاهب
دانشکدة ادیان
پایاننامه کارشناسی ارشد رشته دینشناسی
ترجمة کتاب
The Psychology of Religion: A Short Introduction
نوشتة: Kate M. Loewenthal
استاد راهنما:
جناب آقای دکتر احمد قلی زاده
استاد مشاور:
جناب آقای دکتر علی شهبازی
تابستان 1391
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فهرست مطالب
دیدگاه نویسنده و تحلیل کتاب … 33
فهرست آثار علمی دکتر کِیت لوونتال . 37
تاریخچهای اجمالی از رابطة بیثبات میان روانشناسی و دین .. 59
ادیان و تبیینهایی که آن ها از رفتار، اندیشهها و احساسات به دست میدهند 71
نیایش، تعریفها، تأثیرات، و تأثیرات مشاهده شده 85
گواه تجربی بر این که نیایش چنین تأثیراتی دارد چیست؟ . 91
استثنائات موجود در مورد تأثیرات نیایش … 94
رفتار اجتماعی، گروهها و هنجارها 105
آیا به هر نحوی از انحاء دست به تغییر دین زدهاید؟ . 106
دو چشم انداز اجتماعی- روانشناختی در نودینی .. 115
ریشههای اولیه احساسات دینی .. 142
کپس و «انسان، دین و مالیخولیا» 151
تجربههای نزدیک به مرگ و خارج از بدن . 158
چکیده
کتاب حاضر با شیوه و متدی خاص خود به بحث و بررسی پیرامون موضوعات اساسی حوزة روانشناسی دین میپردازد، و تمامی مسائل مربوطه از تاریخچة پر فراز و نشیب گرفته تا جدیدترین نظریات ارائه شده را مورد بحث قرار میدهد.
در این اثر نویسنده با لحنی عالمانه و در عین حال قابل فهم در باب گسترة وسیعی از ادیان و فرهنگها سخن میگوید. تمامی موضوعات اصلی و مهم این حوزه، از تاریخچة روانشناسی دینی گرفته تا شیوههای متعدد و جذابی که از طریق آن ها باور دینی بر احساس و رفتار انسان تأثیر میگذارد، مورد بحث قرار گرفته است.
حوزههای دیگری که نویسنده بدانپرداخته شامل موارد زیر است: نیایش، پیشگویی و نودینی، ماهیت رفتار دینی، باورهای دینی، و تأثیر آن ها بر سلامت هیجانی؛ اختلالات ذهنی ؛ رابطة بین دین و آسیبشناسی روانی، و مسئلة مناقشهبرانگیز دین و تعصب.
این کتاب همچنین علت گرایش انسانها به دین، آنچه در آن مییابند، و نحوة تأثیرپذیری سلامت هیجانی افراد و نگرش آن ها نسبت به گناهِ عاطفی و حوزههای دیگر احساسات انسانی از دین را مورد بحث قرار میدهد. این حوزهها شامل روانپریشی، افسردگی، عشق و نفرت میشود، حوزههایی که در واقع دین و روانشناسی در آن ها با یگدیگر تلاقی دارند.
در فصل مربوط به احساسات دینی احساسات مثبت و منفی، مانند احساس گناه و شرم، مورد بحث قرار میگیرد، و در ضمن آن شواهدی را دال بر پیوند این مسائل با بهداشت روانی، سلامت و روانشناسی ارائه میدهد.
واژههای کلیدی: روانشناسی، دین، رفتار دینی، باور دینی، احساسات دینی
پیشدرآمد
روانشناسی دین به عنوان یک حوزة مطالعاتی جدید که در قرن اخیر اقبال به آن فزونی یافته از اهمیت خاصی برخوردار است؛ چرا که هر دو سوی این حوزة مطالعاتیِ بینرشتهای (روانشناسی و دین) مباحث و موضوعاتی قرار دارند که در افزایش آگاهی بشر و شناخت او نسبت به خود و دنیای پیرامون نقش بسزایی ایفا میکنند، که تمامی این عوامل نهایتاً در شیوة تفکر و سبک و کیفیت زندگی او تأثیری غیرقابل انکار دارند. موضوع و مسئلة محوری در دین و روانشناسی هر دو انسان است؛ یکی با ماهیتی ماورایی، و نه اینجهانی، آموزهها و گزارههایی را برای زندگی بهتر و سعادت و کامیابی به بشر ارائه میکند، و دیگری با ارائة تبیینی علمی و ساختارمند این امکان را فراهم میسازد تا انسان نسبت به قابلیتها و امکانات ذاتی و روانی خود شناخت حاصل کند تا در پرتو این شناخت و استفاده مناسب از داشتههای درونیاش از زیستی کامیابانه و به دور از فشارهای فکری و روانی بهرهمند شود.
اما برای شروع بحث در این زمنیه آشنایی با پیشینه و نحوة شکلگیری و تحول این رشته و نیز شخصیتهایی که در تکوین و توسعة آن تأثیرگذار بودند امری است ضروری. در ابتدا بر آن بودم که بخشی از مقدمه این نوشته را به ارائة گزارشی از تاریخچة این رشته و چهرههای برجسته و نظریههای مهم در این زمینه اختصاص دهم، اما از آنجا که در سالهای اخیر اکثر قریب به اتفاق پایاننامههایی که در دانشگاه ادیان و مذاهب در این موضوع تدوین شدهاند در مقدمه به نوعی به این مبحث پرداختهاند به نظر میرسد پرداختن به آن در این نوشته به نحوی تکرار بخش زیادی از همان مطالب باشد؛ لذا علاقهمندان را برای آشنایی با تاریخچه و پیشینة این رشته به پایاننامههای دفاع شده در دانشگاه ادیان و مذاهب ارجاع میدهم.
در ادامه ابتدا نویسندة کتاب معرفی میشود؛ سپس به معرفی خود کتاب و ویژگیهای آن میپردازم، در بخش بعدی گزارشی از محتوای فصول کتاب ارائه میشود و در نهایت به اجمال نکاتی دربارة دیدگاههای نویسنده و تحلیل کتاب حاضر عنوان میشود.
تعداد صفحه : 215
قیمت :14700 تومان
بلافاصله پس از پرداخت لینک دانلود فایل در اختیار شما قرار می گیرد
و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.
پشتیبانی سایت : * parsavahedi.t@gmail.com
در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.
[add_to_cart id=151514]